TONDACH® prirodno lijep krov

Prednosti kosog krova

 • Krov sa nagibom: optimalno prilagođavanje klimi

  Kod izgrađenog potkrovlja optimalna zaštita od topline odnosno od hladnoće jedan je od najvećih zadataka. Tokom vrućeg ljeta klima ispod krova treba biti ugodno hladna a tokom hladne zime naprotiv ugodno topla. Zbog toga se ugrađuje odgovarajuća toplinska izolacija. Takva se vrsta toplinske izolacije može i naknadno ugraditi od strane iskusnih i stručnih krovopokrivača. Više detalja»

 • Zaštita od vjetra i oluje

  Rijetko smo svjesni zaštitne funkcije od vjetra i oluje koju posjeduje krov sa nagibom. To je zbog toga tako, što su krovovi s nagibom u Evropi, putem visoke tehnike primjenjivosti, dokazanih pokrovnih materijala i odlično obučenih krovopokrivača, preživjeli prilično jake oluje. Više detalja»

 • Sigurna zaštita od kiše

  Svako malo dijete, kada mu zadate da nacrta krov, instinktivno će se odlučiti za krov sa nagibom. To pokazuje povezanost naše kulture sa ovim oblikom krova. U našim klimatskim zonama koje su bogate kišom ovaj način izvedbe krova se dokazao već stoljećima i dan danas nudi odličnu zaštitu. Više detalja»

 • Zaštita od zvuka i buke

  Da bi se stvorila ugodna stambena klima mora se zadovoljiti još jedan važan parametar osim zaštite od vrućine i vlage - zaštita od buke. Za stvaranje udobnosti važna je i akustički neometana atmosfera – kako izvana tako i iznutra i obrnuto. Više detalja»

 • Naknadna izgradnja potkrovlja

  Potkrovlje se kod novogradnje naječešće u novije vrijeme odmah pretvara u prostor za življenje. Život u potrkovlju ne samo da je ugodan, već i pristupačan. Više detalja»

 • Prozori i krovne kućice za svjetlost i sunce

  Optimalno odrzačivanje, osvijetljenost i osunčanost predstavljaju preduslov za zdravo i ugodno stanovanje pod krovom. Upravo krov s nagibom ovdje nudi mnoge prednosti. Tamne potkrovne prostorije sistematskom ugradnjom prozora i krovnih kućica nude svojim stanarima potpuno novu životnu kvalitetu. Više detalja»