TONDACH® prirodno lijep krov

TONDACH ® je isporučio ekskluzivne krovove za Soči

31. siječnja 2014

Tondach Gleinstätten AG dobila je prije više od dvije godine veliki posao - isporučuje pokrov za Olimpijski projekt „Gornaja Karusel“. Ovo je jedan od najvećih razvojnih projekata u brdovitom području „Krasnaja Poliana“ u okviru Olimpijade 2014. godine.

Prema dogovorima crjepovi su pravovremeno proizvedeni i isporučeni. Transport crijepa se odvijao prvo kamionom, pa željeznicom, da bi naposljetku brodom stigao u Soči. Na taj način je napravljen prvi korak za kvalitetno i dugotrajno prekrivanje olimpijskog sela.

Luksuzni hotel je prekriven novim TONDACH ® crijepom

U tijeku priprema za Olimpijadu 2014. godine izvedeni su radovi na sanaciji postojećih objekata u regiji oko Sočija. Tako je generalno obnovljen i luksuzni hotel „PEAK“ u Krasnaja Polyana. Radi se o objektu krovne površine od 6.500 m2, koji je prekriven Biber crvenom engobom. Ovaj proizvod daje klasičnu optiku krova i svojim dvostrukim prekrivanjem pruža dodatnu zaštitu i sigurnost. Hotel ima vrhunski wellnes i 92 ekskluzivne sobe i apartmane. „Za nas je ova dodatna narudžba bila posebno zanimljiva, jer smo ponovo dokazali da smo specijalist za krovove sa provjerenom kompetencijom“, rekao je mag. Martin Olbrich prokurist Tondach Gleinstätten AG.

Tondach crijep za projekt „Gornaja Karusel“ u Sočiju

Kod ovog projekta se radi o sportsko-turističkom kompleksu sa uključenim olimpijskim press centrom, koji su izgrađeni do kraja 2013. godine. Sastavni dio kompleksa su objekti za stanovanje, kuće za odmor, centri za sport i turizam, butici, hoteli i restorani, kao i medicinski centar. Ukupno će na površini od 580 tisuća m2 biti na raspolaganju 1780 smještajnih kapaciteta, koji će biti rangirani od tri do pet zvjezdica.

 

Veličina krovnih površina iznosi cca. 160.000 m2. Na nju su postavljeni različiti TONDACH ® proizvodi sa uključenim priborom za crijep koji je optički usklađen, a program se odnosi na strehu, sljemenjake, sisteme za hvatanje snijega itd. Glavne površine krova koje se nalaze na nadmorskoj visini od 540 – 960 m, pokrivene su sa TONDACH® proizvodom Venera u dvije različite nijanse boja. Venera ima format 29 x 48,5 cm i karakterizira ga bezvremenska elegancija, valovit oblik te funkcionalnost. Prekrivanje Venerom je također vrlo efikasno, jer je potrebno 11 komada za m2.

TONDACH inovacije – ekskluzivni razvoj pokrovne površine za projekt Soči

Proizvod TONDACH Venera u bojama engobe RV3 i RV4 razvijen je ekskluzivno za projekt Soči u nekoliko razvojnih etapa a u stalnom dogovoru sa ruskim arhitektonskim timom, generalnim poduzetnikom i krovopokrivačima. Radi se o mješavini zelenih, žutih i sivih tonova koji se posebnim procesom peku na površinu crijepa. Takva dobivena obojena površina daje osjećaj smirenosti i harmonije sa mediteranskim ugođajem. Kao posebnost, svaki crijep na poleđini nosi jedinstveni otisak „Soči 2014“.
U vremenskom razdoblju od 6 mjeseci, razvijali smo posebno za tu svrhu 6 različitih boja i dizajna površine crijepa te smo se potrudili ostvariti zamisli arhitektonskog tima sve dok nismo zajedno stvorili „TONDACH Soči proizvod“ i potpisali ugovor o zajedničkoj suradnji.
Ova e-mail poruka je povjerljivog sadrzaja i moze sadrzavati povlastene informacije i povjerljive informacije. Ako niste naznaceni primatelj, ne biste smjeli kopirati, prosljedivati ili koristiti informacije koje sadrľi. Ako dobijete takvu poruku, molimo Vas da posaljete e-mai posiljatelju te izbrisete poruku sa Vaseg racunala. E-mail poruke su podlozne izmjeni, presretanju a neovlastenom mijenjanju, stoga mi ne snosimo krivnju ako dode do takvih promjena, takoder ni za posljedice tih promjena. Takoder, morate biti svjesni da Vasa kompanija moze pratiti Vase e-mail poruke i njihov sadržaj.