TONDACH® prirodno lijep krov

Posjeta Nj.E. Martina Pammera i predstavnika Tondacha Bosna i Hercegovina d.o.o. Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“

01. studenog 2013
Posjeta Tondacha i Austrijke ambasade
Posjeta Tondacha i Austrijske ambasade
Posjeta Tondacha i Austrijske ambasade
Posjeta Tondacha i Austrijske ambasade

Uposlenici Tondacha zajdeno sa direktorom firme dr. Jasminom Hošom i u pratnji Nj.E. ambasadora Austrijske ambasade Martinom Plammerom su 27. novembra 2013. godine posjetili  Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ u Širokom Brijegu. Tondach od samog osnivanja 2004. godine podržava rad ove ustanove, čija je prvenstvena zadaća da djeci s poteškoćama u tjelesnom ili psihičkom razvoju pruža usluge boravka, ishrane, odgoja, dijagnosticiranja i rehabilitacije prema njihovim sklonostima i sposobnostima.

Iznimno veselje kod štičenika ustanove izazvao je klaun sa brojim trikovima koje je izveo. Upravitelj Doma "Marija Naša Nada" gdin. Slobodan Karačić je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost na dugogodišnjoj podršci firme Tondach, kao i jednokratnoj donaciji novčanih sredstava od 5.000 KM.

Nj. E. Martin Plammer je iznio svoje zadovoljstvo što jedna ugledna austrijska firma već duži niz godina podržava rad ovakve jedne institucije, čiji su mališani osuđeni na pomoć i podršku drugih.

Po četvrti put u posjeti ustanovi Dr. Jasmin Hošo, direktor kompanije Tondach Bosna i Hercegovina d.o.o. je sa zadovoljstvom uručio donaciju i potvrdio značaj učešća ljudi i firmi iz svijeta biznisa u ovakvim projektima.

Mališani su uživali u nesvakidašnjim dešavanjima, a vidno je bilo da su i svi prisutni bili sretni i zadovoljni što su uspjeli izazvati osmjeh na dječjim licima.