TONDACH® prirodno lijep krov

Felix Baumgartner - Mr. Stratos - sanira sa TONDACH crijepom

15. srpnja 2013
Felix Baumgartner, rođen u Salzburgu, poznatiji kao „B.A.S.E Jumper“ ili pod nadimkom: 502 je svoj krov sanirao TONDACH® crijepom.

Jedan od njegovih najvećih poduhvata bio je skok 2007. godine sa tada najvišeg tornja na svijetu "Tower Taipei 101" na Tajvanu, sa visine od 509m . Sa svojim savremenim projektom „Red Bull Stratos“ se opet istakao i to pod motom: „Everyone has limits, but not everyone accepts them“. Njegova profesija je bila presudna za odluku da svoj dom sanira TONDACH crijepom.

„Ja sam mnogo na putu i kao prevozno sredstvo često koristim helikopter. Svaki put kada bih se vraćao kući morao bih iz ptičije perspektive promatrati svoj dom, a taj prizor mi se nije dopadao, te sam se odlučio za sanaciju svoga krova vrhunskim austrijskim proizvodom, TONDACH crijepom i to  Carmen, boje engoba oker antik. 

Široka paleta pratećih proizvoda za crijep Carmen je omogućila harmonično rješenje za cijeli krov.  Ne samo da je funkcionalan, već nudi sveobuhvatno sistemsko rješenje i orginalan izgled.