TONDACH® prirodno lijep krov

Sanacija krova kod potkrovnih stanova

U saradnji sa krovopokrivačem sanacija krova sa TONDACH® crijepom je brza i učinkovita. U slučaju sanacije vanjske strane krova, unutrašnjost krova može ostati nepromijenjena. 

5 koraka do lijepog i energetski efikasnog krova:

1. Početno stanje
Sanacija krova je potrebna kada  krov više ne ispunjava optimalnu zaštitnu funkciju, tj. krov pruža minimalnu izolaciju. 

 

2. Odstranjivanje površine krova
U drugom koraku dolazi do odstranjivanja crijepa i krovnih letvi. Krovopokrivač treba stručno odstraniti i zbrinuti stari crijep.

 

3. Montaža nove parne prane
U trećem koraku postavlja se  TONDACH® DASATOP parna brana, Sub- ili Top, preko rogova te se postavlja toplinska izolacija. Postavljena parna brana štiti optimalno od oštećenja izazvanih vlagom.

 

4. Motaža krovne površine
Četvrti korak se sastoji od izrade sekundarnog krovišta. Sekundarno krovište izvodi se sa TONDACH® krovnim folijama (FOL-S, FOL-K ili Twin Power), koje su, ovisno o potrebi, otporne na kišu, vjetar i ne propuštaju zrak. 

 

5. Pokrivanje krova sa TONDACH®crijepom
Nakon postavljene kontraletve, koja je nužna za odzračivanje krova, dolazi do postavljanja letvi za krov. Ovisno o vašem izboru slijedi pokrivanje krova željenim TONDACH® proizvodom. Široka paleta proizvoda omogućava brzu i učinkovitu sanaciju krova. Na izbor imate više od 24 nijanse boja od prirodne, preko mat do sjajne.