TONDACH® prirodno lijep krov

Od starog napravi novo – u roku od 30 dana stvorite energetski efikasnu kuću

Projekat „Od starog napravi novo“ u saradnji sa okrugom Koruška i novinama Kronen dokazuje da se sanacija stare kuće u novu sa pravim saradnicima i materijalom može izvesti brzo i efikasno. U rekordnom vremenu od 30 dana izvršena je kompletna sanacija stare kuće, gdje je cjelokupan krov obnovljen TONDACH® crijepom.

 

Krovopokrivači i sam investitor odlučili su se za TONDACH® proizvod Sulm Verschiebeziegel nero. U saradnji sa kompanijom Alexander Leopold GmbH iz Feldkirchena prekrivena je ukupna krovna površina od 240 m². „Za ovaj projekt smo preporučili TONDACH®  jer je to proizvod koji je kvalitativno visoko rangiran, ekološki i trajan. TONDACH® raspolaže širokom paletom proizvoda za sanaciju krova, što izuzetno olakšava cijeli postupak, jer  proizvodi imaju mogućnost „kliznog letvanja“. Pored toga postoji sveobuhvatni dodatni pribor koja zajedno sa crijepom krovu daje harmoničan i za oko privlačan izgled" , izjavio je KR Leopold.

 

Koruški profesionalci i majstori, pod nadzorom HT-BAU (poduzeće M&R Bauhholding-a), uspjeli su nemoguće učiniti i 40 godina staru kuću pretvoriti u modernu i energetski učinkovitu kuću. Tijekom 30 radnih dana je više od 80 majstora učestvovalo u rekonstrukciji. Savjete za Vašu sanaciju krova možete dobiti kod TONDACH® stručnjaka.